Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jättimäinen jäätelökeksikakku

3 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 30 min

Tästä jättikeksikakusta riittää kavereillekin. Jättikokoisten suklaakeksien väliin lusikoidaan mustaherukkahillolla maustettua jäätelöä.

11.7.2017
Reseptin ainekset
14 annosta
Keksitaikina
200 g
voita (pehmeää)
3 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 kpl
munaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
200 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
Täyte
1 l
vaniljajäätelöä
1 1/2 dl
mustaherukkahilloa

Ota esiin kaksi pientä irtopohjavuokaa (Ø 20 cm) ja pingota leivinpaperit pohjan ja reunojen väliin.

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Levitä taikina tasaisesti kahteen irtopohjavuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes keksi on kypsynyt. Anna keksin jäähtyä ja irrota se sitten leivinpaperin avulla vuoastaan.

Pese toinen vuoka ja pingota leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin. Nosta toinen kekseistä uudelleen vuoan pohjalle.

Ota jäätelö huoneenlämpöön ja notkista se. Lisää mustaherukkahillo huolimattomasti siten, että jäätelöön jää raitoja. Levitä jäätelö keksipohjalle lusikalla tai lastalla. Nosta toinen keksilevy päälle kanneksi.

Peitä foliolla ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi tai yön yli.

Ota jättikeksi jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt